八、综合填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。
In the town of Lampang in northern Thailand,there is an unusual group of musicians.They play many different k 81 of music—everything from traditional Thai songs to music by Beethoven.Both children and adults love this group.What makes them so p 82 ?Is it their music?Their looks?Yes,it's both of these things,but it's a 83 something else:they're elephants.
These musical elephants started at the TECC(泰国大象保护中心)in Lampang.The TECC protects elephants.It teaches people to understand and love them.And,like many zoos a 84 the world,the TECC encourages elephants to paint.
Richard Lair w 85 for the TECC.He loves his job there and knows a lot about elephants.He says some of the animals' paintings are very good.But,in fact,elephants h 86 better than they see.And so he had an idea:if elephants are s 87 and they have good hearing,maybe they can play music.To test his idea,Lair and a friend started the Thai Elephant Orchestra.During a performance(表演),the elephants play a number of i 88 ,including the drums and the xylophone(木琴).
But can elephants really make music properly?Yes,says Lair.They are very creative.Humans e 89 the animals to play,but the elephants make their own songs;they don't just copy their trainers o 90 other people.There are now CDs of the group's music which make money for the TECC.And the music these artists create is pretty amazing.
答案解析:
81. 根据后文“everything from traditional Thai songs to music by Beethoven”列举了不同类型的音乐,可知此处指许多不同种类的音乐,所以填kinds。
82. 根据后文“Both children and adults love this group.”,可知大人和孩子都喜欢这个组合,说明它很受欢迎,所以填popular。
83. 根据前文“it’s both of these things”,可知是音乐和外表这两个原因,后文用“something else”引出另一个原因,表示“也是”别的东西,所以填also。更多真题请微信搜索英语巴士小程序。
84. 根据常识和语境,此处指和世界各地的许多动物园一样,所以填around。
85. 根据后文“He loves his job there”,可知他在TECC工作,文章为一般现在时,主语为第三人称单数,所以填works。
86. 根据后文“And so he had an idea: if elephants are s 87 and they have good hearing”,可知此处与“see”并列,指大象的听觉比视觉更好,所以填hear。
87. 根据后文“and they have good hearing”,可知此处是描述大象的另一个优点,与“good hearing”并列,说明它们很聪明,所以填smart。
88. 根据后文“including the drums and the xylophone(木琴)”,可知这些都是乐器,所以填instruments。
89. 根据后文“the elephants make their own songs; they don't just copy their trainers”,可知人类是鼓励大象去演奏,而不是强迫它们模仿,所以填encourage。
90. 根据前文“they don't just copy their trainers”,可知此处表示“或者”模仿其他人,表选择关系,所以填or。