2016年10月浙江卷
C
Digital technology - email and smart phones especially - have vastly improved workers' ability to be productive outside of a traditional office. Even so, most white-collar work still happens in an office. One reason is that, according to findings of a new survey of office workers conducted by Wakefield research for the IT company Citrix, most bosses are doubtful about remote working. Half of the workers say their boss doesn't accept it» and only 35 percent say it’s tolerated.
Skeptical bosses will likely have their doubts reinforced (加深)by the same survey, which shows that 43 percent of workers say they’ve watched TV or a movie while “working” remotely, while 35 percent have done housework,and 28 percent have cooked dinner.
It is true, however,that working at home makes people much more efficient (高效的), because it allows workers to take care of annoying housework while still getting their jobs done. It’s much faster, for example, to shop for groceries at a quarter to three than to stand in line during the after-work rush.
The fact that such practices remain officially unaccepted reflects how far we haven't come as a society from the days when we expected every full-time worker to be supported by a full-time homemaker.
More broadly, the Wakefield survey suggests that employers may be missing a low-cost way to give workers something of value. Sixty-four percent of those survey participants who haven’t worked remotely would rather give up some bonus in order to get even one day a week working from home. Under such circumstances, smart firms need to find ways to let their employees have enough flexibility to manage their time efficiently.
28. Why do some employers hesitate to allow remote working?
A. They fear losing control of their workers.
B. They want to stick to their routine practice.
C. They have little trust in modern technology.
D. They are used to face-to-face communication.
29- What seems to be most workers’ attitude toward remote working?
A. Doubtful. B. Favorable.C. Reserved. D. Disapproving.
30. What does the author suggest smart firms do?
A. Shorten their office hours.
B. Give employees a pay raise.
C. adopt flexible work patterns.
D. reduce their staff’s workload.
答案解析:
28. A 文章第一段提到,根据Wakefield Research的调查,许多老板对远程办公持怀疑态度,50%的受访者表示他们的老板不接受远程办公,只有35%的人表示可以容忍。这表明雇主的主要担忧是担心失去对员工的控制。因此,选项A正确。
29. B 文章最后一段提到,64%的受访者表示愿意放弃部分奖金来换取每周一天在家工作的机会。这表明大多数员工对远程办公持积极态度,选项B正确。更多真题请微信搜索英语巴士小程序。
30. C 文章最后一段提到,智能公司需要找到让员工能够高效管理时间的方法,并指出灵活的工作模式可以作为一种低成本的激励方式。因此,作者建议智能公司采用灵活的工作模式,选项C正确。