第二节 词语填空 通读下面的短文,掌握其大意,然后从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。(共10小题,计10分)
When I was fifteen years old, I became very interested in shopping. After a while being just a buyer, I wanted to 31 something. I had many things that I no longer needed at home. I knew with the help of my father I could make money. So for months and months I 32 myself by selling things on my dad's bank account(账户).
On July 18th, 2015, I made my own account and began to start my own 33 . Things were going great and then I realized that selling things around the house wasn't 34 for me, so I decided to expand(拓展)my business by running a resale shop. I went around to the yard sales and bought things at low prices and sold them at 35 prices to make money.
Last October, I went to a yard sale that was a little bit different. A lady had many nice things to sell. I went up to her and had a 36 with her. through the communication, I knew she was jobless at that moment and needed money to feed her family. I thought I could do it better and more quickly for her. So I made a decision to help her out. She looked at me for a while and then said 37 . After that I took away some of her things and over the next month I made $1,500 for her! When I gave her the money, she broke down into tears(眼泪) 38 .
I have never felt so 39 to help someone in my life. I know my skills could be used to help those in need and that even one small act of kindness could 40 .
31.A.buy B.sell C.produce
32.A.annoyed B.enjoyed C.punished
33.A.business B.holiday C.education
34.A.familiar B.helpful C.enough
35.A.higher B.lower C.half
36.A.competition B.fight C.conversation
37.A.no B.yes C.sorry
38.A.peacefully B.regretfully C.thankfully
39.A.worried B.stressed C.pleased
40.A.make a difference B.make a mess C.make a mistake
答案解析:
31. 根据后文“I had many things that I no longer needed at home. I knew with the help of my father I could make money.”可知家里有很多不再需要的东西,在父亲帮助下能赚钱,所以是想卖东西,“sell”符合语境,所以选B。
32. 根据前文想卖东西赚钱以及后文描述卖东西的过程,可知是享受卖东西这件事,“enjoy oneself”表示“玩得开心,过得愉快”,这里表示享受卖东西的过程,所以选B。
33. 根据后文“so I decided to expand(拓展)my business by running a resale shop.”可知是要开展自己的生意,“business”符合语境,所以选A。
34. 根据后文“so I decided to expand(拓展)my business by running a resale shop.”可知要拓展生意,说明卖家里的东西对自己不够了,“enough”符合语境,所以选C。
35. 根据前文“bought things at low prices”以及“to make money”可知低价买进,要高价卖出才能赚钱,“higher”符合语境,所以选A。
36. 根据后文“Through the communication”可知是和女士进行了交流,“have a conversation with sb.”表示“和某人交谈”,所以选C。
37. 根据后文“After that I took away some of her things and over the next month I made $1,500 for her!”可知作者帮女士卖东西赚钱了,说明女士同意了作者的帮助,“yes”符合语境,所以选B。
38. 根据前文作者帮女士赚钱,女士收到钱时应该是感激地流泪,“thankfully”符合语境,所以选C。
39. 根据前文帮助女士解决了困难,可知作者应该是感到高兴,“pleased”符合语境,所以选C。
40. 根据前文作者用自己的技能帮助了有需要的人,可知即使是一个小小的善举也能产生影响,“make a difference”表示“有影响,起作用”,所以选A。