历年大学英语六级真题及答案解析之阅读理解1(2025年6月第一套)
创始人
2026-01-13 12:38:32
0

Passage One

Questions 46 to 50 are based on the following passage.

Nationally, one in six children miss 15 or more days of school in a year. Education officials have deplored all this missed instruction.

These chronically absent students suffer academically because of all the classroom instruction they miss out on. In 2015, the U.S. secretary of education responded to this crisis, urging communities to support every student to attend every day and be successful in school. His open letter stated that missing 10% of school days in a year for any reason—excused or unexcused-is a primary cause of low academic achievement. Worrying about whether children attend school makes sense. After all, if students don't show up, teachers can't teach them.

But what if America's attendance crisis is about much more than students missing class? What if, instead, it is a reflection of family and community crises these students face-such as being ejected from the family apartment, fearing for their safety in their neighborhood or suffering an illness?

As social scientists we investigated how excused and unexcused absences relate to children's academic achievement. We find that absences excused by a parent do little to harm children's learning. In fact, children with no unexcused absences-but 15 to 18 excused absences-have test scores equal to their peers who have no absences. Meanwhile, the average child with even just one unexcused absence does much worse academically than peers with none.

We believe unexcused absence is a strong signal of the many challenges children and families face, including economic and medical hardships. Unexcused absences can be a powerful signal of how those out-of-school challenges affect children's academic progress.

Our evidence suggests unexcused absences are problematic, but for a different reason than people often think. Absence from school, and especially unexcused absence, matters mainly as a signal of many crises children and their families may be facing. It matters less as a cause of lower student achievement due to missed instruction.

How we choose to think of school absences matters for educational policy. School attendance policies typically hold schools and families accountable for the days children miss, regardless of whether they were excused or unexcused absences.

These policies assume that missing school for any reason harms children academically because they are missing classroom instruction. They also assume that schools will be able to effectively intervene by reducing student absences. We find neither to be the case.

As a result, these attendance policies end up disproportionately punishing families dealing with out-of-school crises in their lives and pressuring schools who serve them to get students to school more often. We instead suggest using unexcused absence from school as a signal to channel resources to the children and families who need them most.

46. What does the U.S. secretary of education say in his open letter?

A) It is of vital importance to respond promptly to the school absence crisis.

B) The academic performance of chronically absent students is deplorable.

C) Low academic achievement is mainly attributed to school absences.

D) The effect of school absences on American education is worrisome.

47. What do the authors find about school absences?

A) Excused school absences have little impact on children's learning.

B) There is little difference between unexcused and excused absences.

C) Excused absences lead to comparatively better school performance.

D) Unexcused absences are a big challenge to both schools and families.

48. What do the authors believe concerning unexcused school absences?

A) They are likely to cause a decrease in students' academic achievements due to missed instruction.

B) They point directly to many of the out-of-school challenges confronting children and their families.

C) They are matters the American government typically ignores when formulating educational policies.

D) They give a clear signal to children and their families of the crises they are likely to face in the future.

49. What is the assumption underlying education policies in the U.S.?

A) Children's academic performance depends on reducing the number of absences.

B) Schools can boost children's academic performance by effective intervention.

C) Schools as well as families should be held responsible for out-of-school crises.

D) Children's academic performance is closely related to the quality of instruction.

50. What do the authors suggest doing regarding school absences?

A) Identifying their underlying causes.

B) Reframing school attendance policies.

C) Directing resources to helping needy children.

D) Pressuring schools to reduce unexcused ones.

答案解析:

46. 由题干中的关键词“U.S. secretary of education”和“open letter”定位到第二段。该段提到“His open letter stated that missing 10% of school days in a year for any reason—excused or unexcused-is a primary cause of low academic achievement.”,即美国教育部长在公开信中指出,一年中无论何种原因(包括有理由和无理由)缺勤10%的课程是导致学业成绩低下的主要原因,所以选C。

47. 由题干中的关键词“authors find about school absences”定位到第四段。该段提到“We find that absences excused by a parent do little to harm children's learning.”,即作者发现家长允许的缺勤对儿童的学习几乎没有影响,所以选A。

48. 由题干中的关键词“authors believe concerning unexcused school absences”定位到第五段和第六段。第五段提到“We believe unexcused absence is a strong signal of the many challenges children and families face, including economic and medical hardships.”,第六段提到“Unexcused absences can be a powerful signal of how those out-of-school challenges affect children's academic progress.”,即作者认为无理由缺勤是儿童及其家庭面临的许多校外挑战的强烈信号,所以选B。更多真题请微信搜索英语巴士小程序。

49. 由题干中的关键词“assumption underlying education policies in the U.S.”定位到第八段。该段提到“These policies assume that missing school for any reason harms children academically because they are missing classroom instruction. They also assume that schools will be able to effectively intervene by reducing student absences.”,但紧接着作者说“We find neither to be the case.”,而选项B“Schools can boost children's academic performance by effective intervention.”是政策假设的内容之一(尽管作者认为这不成立),在四个选项中它最符合题干要求的“政策背后的假设”,其他选项均未在文中作为政策假设明确提及,所以选B。

50. 由题干中的关键词“authors suggest doing regarding school absences”定位到最后一段。该段提到“We instead suggest using unexcused absence from school as a signal to channel resources to the children and families who need them most.”,即作者建议将无理由缺勤作为信号,将资源引导到最需要的儿童和家庭,所以选C。

相关内容

热门资讯

中国内地高校为什么不搞一年制的... 很多人其实理解错了,一年制硕士能搞出来是因为那些国家根本就不care硕士不硕士的,甚至博士学位也无关...
历年大学英语六级真题及答案解析... Passage One Questions 46 to 50 are based on the fo...
寒假将至,幼儿园、中小学寒假《... 寒假即将来临,孩子们享受假期的同时,要时刻注意安全。这份幼儿园、中小学寒假《安全温馨提示》,一起来看...
数字化转型驱动高校财务审计模式... (来源:中国改革报) 转自:中国改革报 □ 范 围 当前,数字化转型的浪潮已全面延伸至高等教育领域,...
学生大考“考哭” “减考令”下... 来源:金羊网 学校考试频次“明减暗增”、学生大考“考哭” 羊城晚报全媒体记者 蒋隽 近日,教育部发文...
天津构建全链条创新创业教育体...   本报天津1月12日电(记者李家鼎)天津市教委11日发布“海河科创青锐启航计划”,通过“一奖一赛一...
福州野外综合科学观测研究站落户... 原标题:福州野外综合科学观测研究站落户福建农林大学记者从福建农林大学获悉,近期,农业农村部公布新增野...
让更多青少年可以在大湾区“追...   据新华社深圳电(记者李嘉、刘媛媛)中国香港短道速滑名将、香港速度滑冰学院执行董事朱定文近日在推广...
“诺贝尔英雄论坛:引领科学与...   新华社香港1月12日电(张雅诗、郑静霞)由香港大学和林道诺贝尔奖得主大会合办的“诺贝尔英雄论坛:...
中国考古学通论系列教材出版 原标题:中国考古学通论系列教材出版1月11日,新时代考古学教材建设与人才培养研讨会暨“中国考古学通论...
加快培养引领未来的拔尖创新人才 原标题:加快培养引领未来的拔尖创新人才教育是国之大计、党之大计,教育兴则国家兴,教育强则国家强。《教...
“教城一体”,职教高技能人才培... 原标题:“教城一体”,职教高技能人才培养进路  高技能人才是影响城市发展的核心变量,是推动城市发展实...
复旦发布人工智能共创平台+应用... 拥有AI,原来的教材还能不能用?运用AI,如何避免抄袭?今天,复旦大学正式上线AI3A教育共创平台,...
四中全会精神在基层丨“5+2就... 近日,在临川区青云街道芝山社区“5+2就业之家”,工作人员向笔者展示了辖区居民万先生上班后第一时间发...
必收藏杭州留学中介综合实力排名... 一、杭州留学中介如何选择?看这份综合实力排名或许能解惑 在搜索引擎上,许多杭州的学生和家长会频繁搜索...
双鸭山市教体局关于2026年寒... 各校外培训机构及相关从业人员: “双减”政策实施以来,我市绝大多数校外培训机构积极落实政策要求,主动...
少儿编程培训岂能急功近利 据媒体报道,低龄化培训已成为少儿编程市场的普遍现象,部分少儿编程机构甚至打出“3天拿国字号证书”“学...
河南省公务员局:经研究决定,省... 河南省公务员局官网1月12日发布《关于顺延河南省2026年度统一考试录用公务员报名时间的通知》和《关...
突出机器人、能源特色 同济大学... 原标题:同济大学重组成立两所新学院 记者日前从同济大学获悉,经重组,该校原机械与能源工程学院更名为“...
打着高校旗号的“教授内推”“付... 寒假临近,一些打着高校名义的“教授内推”“‘寒假学堂’营”“招生咨询”等信息层出不穷,这些信息靠谱吗...